Friday, 4 March 2011

APA ITU TEH EMAS?

TEH EMAS adalah keluaran bumiputera merupakan sejenis minuman berfungsi oksigen yang diperbuat daripada 100% buah memordicae; sejenis buah yang diimport dari Negeri China. Buah Memordicae adalah daripada spesis Buah Delima. Ia telah diamalkan lebih dari 200 tahun oleh penduduk Islam Guilin, China.

Teh Emas bukannya diperbuat daripada daun teh. Oleh kerana warnanya yang seakan-akan warna air teh yang kekuningan apabila dibancuh / dilarutkan...maka ia dinamakan sebagai Teh Emas.

Teh  Emas TIDAK dicampur dengan bahan kimia ataupun herba–herba; hanya 100% daripada buah memordicae dan sedikit glukosa.

Dengan meminum Teh Emas setiap hari, Insyaallah....dengan izin Allah akan dapat mengatasi beberapa masalah dalam tubuh badan kita seperti:
♦ Dapat menyegarkan suhu badan
♦ Membekalkan Oksigen + Glukosa
♦ Membersihkan Buah Pinggang
♦ Penawar kencing manis
♦ Mengawal pembiakan jerawat
♦ Penawar Gastrik, Buasir,Sembelit dan senggugut
♦ Menyekat Pembiakan hama badan ( DEMODEX )
♦ Melegakan Batuk dan kahak
♦ Penawar resdung
♦ Menyegarkan Sistem Pernafasan (Asma)
♦ Penawar darah tinggi

Penggunaan Teh Emas amat mudah, hanya ambil air kosong atau air masak dan
masukkan kiub / serbuk Teh Emas ke dalamnya, goncang botol / kacau sehingga larut ( berwarna kekuningan seperti Teh O,  selawat 3 X  dan   minumlah................

Semua orang boleh minum dari kanak- kanak hinggalah orang dewasa 
Tiada pantang larang walaupun tuan-tuan / puan-puan makan ubat doktor daripada hospital, klinik atau farmasi. Ibu-ibu  mengandung  juga  boleh minum Teh  Emas ini.

Teh Emas hanya boleh tahan 24 jam sahaja selepas dibancuh / disediakan.    
Minumlah  sampai habis untuk mendapat keberkesanannya.

Teh Emas juga boleh disejukkan ( masuk dalam peti ais) tetapi tidak boleh tahan lebih 24 jam sebab Teh Emas tidak mengandungi bahan pengawet untuk tahan lebih lama.

8 comments:

  1. Salam sahabatku....lama tak dengar berita hang...aku ada dengar pasal teh mas masa p kelantan baru2 ni....bagus juga tu bolehlah try nanti

    Wassalam...

    roslisharif

    ReplyDelete
  2. Dari apa yg saya tau, buah mamodicae ni buka dari species delima, ia adalah "herbaceous perennial vine of the Cucurbitaceae (gourd) family", native to southern China and northern Thailand

    ReplyDelete
  3. Orang2 cina panggil buah ni Luo Han Quo. Tiada bukti saintifik ia boleh membekalkan oksigen.
    Ia mengandung berbagai vitamin seperti vitamin A, B, C, D, E, betakaroten, serta zat besi, fosfor, natrium, kalsium, magnesium, kalium serta zinc.
    mengandung S. grosvenori extract, the cucurbitane glycosides mogroside IV, mogroside V, 11-oxo-mogroside V, and siamenoside yang berfungsi sebagai antioksidan atau penawar racun didalam tubuh.

    ReplyDelete
  4. Orang2 cina panggil buah ni Luo Han Quo. Tiada bukti saintifik ia boleh membekalkan oksigen.
    Ia mengandung berbagai vitamin seperti vitamin A, B, C, D, E, betakaroten, serta zat besi, fosfor, natrium, kalsium, magnesium, kalium serta zinc.
    mengandung S. grosvenori extract, the cucurbitane glycosides mogroside IV, mogroside V, 11-oxo-mogroside V, and siamenoside yang berfungsi sebagai antioksidan atau penawar racun didalam tubuh.

    ReplyDelete
  5. Dari apa yg saya tau, buah mamodicae ni buka dari species delima, ia adalah "herbaceous perennial vine of the Cucurbitaceae (gourd) family", native to southern China and northern Thailand

    ReplyDelete
  6. Kenapa kat airport Kota Bharu dijual dgn harga RM22.50 satu paket 12 biji.
    Katanya selepas diskaun diberi RM20.00
    Padahal Hj Ya jual dgn harga RM15.00 sahaja. Besar untung depa bedal bang haji

    ReplyDelete
  7. 1 oct baru ni... kt airport kb tu dah jual RM25.00 sepaket

    ReplyDelete
  8. Saya berminat utk jadi pengedar

    ReplyDelete